Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knark och stöldgodsi sommarstugan

När paret greps fanns över ett kilo amfetamin och metamfetamin i sommarstugan. Nu har de åtalats för grovt narkotikabrott.

Annons

Det var den 12 juli som polisen slog till mot kvinnan och mannen efter att ha spanat mot huset under en tid. Tre dagar tidigare hade polisen gripit en person som hade narkotika på sig efter att ha lämnat huset.

Det rörde sig om nära fyra gram amfetamin och det kom från det parti som senare hittades i sommarstugan. Det visar en analys gjord av Statens kriminaltekniska laboratorium. Därmed är det styrkt att mannen ägnat sig åt försäljning, menar åklagaren Karl-Erik Antonsson.

Totalt hittades drygt 1,1 kilo amfetamin och metamfetamin samt 0,5 gram kokain i huset. Utöver det fanns det åklagaren hävdar är försäljningslistor samt påsar att packa knarket i. Här fanns också en mängd prylar som polisen misstänker är stöldgods. Borrmaskiner, slipmaskiner och rondeller trängdes med mutterdragare, tigersågar med mera. Här förvarades även golfklubbor, gitarrförstärkare, mixerbord och en hel del andra saker.

Antonsson har yrkat att grejerna ska tas i beslag.

– Det handlar om föremål som vi inte lyckats hitta någon ägare till. Men det är lite dyrare saker och jag menar att det är uppenbart att det rör sig om stöldgods, säger åklagaren.

En del av grejerna lyckades man dock hitta ägarna till. Det gäller bland annat en tävlingscykel värd 55 000 kronor.

Här fanns också saker som försvann vid ett bilinbrott i Örebro natten till den 12 juli.

Örebroparet åtalas därför även för stöld samt för häleri. Mannen nekar till alla anklagelser medan kvinnan erkänner narkotikabrottet och bilstölden.

Fotnot: Metamfetamin ger ett starkare och snabbare rus än amfetamin och anses leda till ett kraftigare beroende. Medlet kan både snusas, drickas, injiceras och rökas.

Mer läsning

Annons