Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivman dömd för våldtäkt mot barn

En 48-årig örebroare har dömts till tre års fängelse för våldtäkt mot barn mot en flicka i 13-årsåldern av Örebro tingsrätt – samma man som förra årets dömdes för ett knivöverfall på Järntorgsgatan i juni.

Annons

Det var i oktober förra året som den minderåriga flickan följde med mannen hem efter att ha besökt en restaurang i Örebro. Under natten ska mannen därefter ha våldtagit flickan vid flera tillfällen. Mannen nekar till brott och säger att han på grund av sin diabetes inte har förmågan att kunna genomföra samlag. Han har i förhören också uppgett att han trodde flickan var över 18 år. Flickan har dock berättat i förhören att hon tydligt talade om för mannen hur gammal hon var.

48-åringen döms också för utnyttjande av barn för sexuell posering och barnpornografibrott efter att ha tagit ett flertal nakenbilder på flickan under natten med sin mobiltelefon.

Förutom fängelse i tre år ska den 48-årige mannen också betala 120 000 kronor i skadestånd, skriver tingsrätten.

Mannen dömdes så sent som i augusti 2012 till två års fängelse för att ha knivskurit en annan man på Järntorgsgatan i Örebro. 48-åringen har suttit fängslad sedan slutet av oktober förra året.

Mer läsning

Annons