Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivrånare slog till på Plantagen

(UPPDATERAD 09:02) Trädgårdsvaruhuset Plantagen på Boglundsängen i Örebro utsattes för ett väpnat rån på tisdagskvällen. Under knivhot tvingades personalen att låsa upp ett kassaskåp.

Annons

Det var vid 19.10-tiden som polisen larmades om rånet. De två rånarna ska kommit över en okänd summa pengar efter att ha hotat personalen. Därefter lämnade de platsen i riktning mot Vivalla centrum.

Polisen skickade ett stort antal patruller till platsen, men än har ingen misstänkt gärningsman kunnat gripas. Vid 21.30-tiden pågick spaningsarbetet fortfarande för fullt.

– En hund har spårat inåt Vivalla och det finns vittnen, både de som utsattes för rånet och andra, säger vakthavande polisbefäl Anders Wallin.

Gärningsmännen ska vara i 25-årsåldern, en av dem hade kamouflagefärgad luvjacka vid tillfället och den andre en blå luvjacka. Båda hade uppfällda luvor. En av dem bar en svart väska vid tillfället.

Ingen av de anställda på butiken ska ha fått några fysiska skador vid rånet.

– Men kvinnan som blev hotad är chockad och mår inte bra av det som inträffat, säger Anders Wallin.

Enligt polisen finns inga övervakningskameror i butiken att granska bilder från.

- Vi får se om vi kan titta på bilder från kameror i närområdet, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Mer läsning

Annons