Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivrånaren kan vara fast

Polisen hämtade under natten in en 29-årig man som misstänks ha rånat blomsteraffären på Väster under onsdagen. Nu har jouråklagaren anhållit mannen.

Annons

Det var vid 16-tiden på onsdagen som rånaren slog till mot blomsteraffären på Väster. Rånaren hotade med kniv till sig en okänd summa pengar och försvann från platsen.

Under natten på onsdagen fanns ett flertal polispatruller på plats vid Väster.

– När vi var ute och promenerade fick vi syn på minst tre polisbilar. De åkte runt på Väster och en hundpatrull sökte i området. De fick tag på en kille som de sökte efter. Några poliser hittade en mörk jacka i en park här, säger ett vittne, som vill vara anonym, till NA.

Polisen bekräftar att de vid 00.20-tiden hämtat in en 29-årig man till förhör.

– Vi var i området och mannen dök upp. Han stämde in på signalementet. Mer än så vill jag inte säga i nuläget, säger Thomas Ginghagen, länsvakthavande befäl vid Örebropolisen.

Signalementet på rånaren är en man som har en normal kroppsbyggnad. Mannen hade en kort blå jacka av ”prasselmodell”, jeans och eventuellt joggningskor.

Vägrar prata

– Han har vägrat att prata under förhöret. Jourhavande åklagare valde då att anhålla honom, säger Thomas Ginghagen.

Det fanns ingen övervakningskamera i blomsteraffären. Men polisen hoppas att rånaren kan ha fastnat på den övervakningskamera som är uppsatt vid uttagsautomaten intill.

– Vi har inte hittat något som kan binda mannen till rånet hittills. Vi får utreda det här och lägga ihop de uppgifter som kommit in genom vittnen och annat, för att kunna styrka att det är han som begått rånet, säger Thomas Ginghagen.

Mer läsning

Annons