Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KO: Musskrämmare falskt marknadsförda

(UPPDATERAD FREDAG 12:49) Musskrämmaren sänder ut elektromagnetiska pulser som stör möss och råttor, skriver företaget på sin hemsida. Vilseledande marknadsföring, säger Konsumentverket. 

Annons

Företaget, som är baserat i Glanshammar, säljer ett flertal skadedjursbekämpande produkter på sin hemsida. Musskrämmaren marknadsförs under namnet Skadedjurskontakt och sägs sända ut elektromagnetiska pulser som stressar och stör möss och råttors vanliga beteenden.

Vilseledande

Vilseledande marknadsföring, är Konsumentverkets (KO) bedömning. Detta efter att man låtit Yngve Hamnerius, biträdande professor i biologiska effekter av elektromagnetiska fält vid Chalmers universitet i Göteborg, granska produkten. Han menar att elektriska fält av den typ som Skadedjurskontakten genererar inte når de nivåer som kan skrämma bort levande organismer.

KO ber därför i en skrivelse Glanshammarsföretaget att yttra sig och lägga fram ett underlag till påståendena i marknadsföringen. Senast den 3 november vill KO att denna skrivelse ska ha kommit in.

Mer läsning

Annons