Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köade halva natten

Emil Gustavsson från Finnerödja och hans bonuspappa köade halva natten. De ville vara säkra på att alla varor i annonsbladet skulle finnas kvar.
– Nu är jag trött, men det är det värt, säger Emil.

Annons

Tre tv-apparater, två datorskärmar, hårddisk, mobiltelefon och en del till. Emil och hans bonuspappa Björn Petersson handlade för 18 000 kronor när det var premiäröppning igår morse i Marieberg.

– Vi har sagt att vi ska dela upp kvittot efteråt, säger Emil.

Både Emil och Björn är på gott humör trots att de är trötta. Björn bedömer situationen som unik:

– Det handlar om riktigt stora rabatter. Det blir priskrig när två ställen öppnar på samma gång. Jag har inte varit med om något liknande.

NA:s utsända var med under natten och tidigt på fredagsmorgonen i Marieberg. Två som kämpade i kön var kompisarna Marek Karlsson, 17 år, och Walid Aloui, 16 år. De hade kört moped från Hallsberg, köat länge och var rejält frusna vid halv sju-tiden på torsdagsmorgonen. De var frusna men också glada efter att ha köpt hårddiskar och dataspel.

– Ingen fara, vi får med allt vi köpt på mopeden, sade Marek Karlsson.

Inte bara kunderna jämförde de två varuhusen med varandra. Det gjorde också respektive varuhus chefer:

Vid lunchtid hade Elgigatanten fortfarande kö, medan Media Markt inte hade någon kö.

Elgigantens marknadschef Eddie Hernandez kommenterade sin kö så här:

- Vi har fortfarande kö här, men jag ser ingen kö hos Mediamarkt.

Lars Lundqvist, varuhuschef på Mediamarkt, kände sig stolt över att det inte fanns någon kö utanför sitt varuhus.

- Vi jobbar för att skapa bra logistik för våra kunder. Jag tycker att det är synd att Elgiganten inte klarar av att sälja så mycket varor utan att det bildas kö.

Men det var inte bara köerna som de två var oense om.

Elgigantens styrelseordförande Per Sigvarsson sa till NA att han sett chefer från andra Media Marktvaruhus i Mellansverige. De var inne och handlade varor på Elgiganten under torsdagen, menade han.

Stefan Magnusson, varuhuschef på Media Markt i Västerås, var en av dem som pekades ut som Elgigantenkund. När NA nådde honom tillbakavisade han uppgifterna helt.

_ Jag ville komma hit för att öppningen är spännande att se. Jag vill kolla pulsen och nerven helt enkelt, och jag skulle aldrig handla någon annanstans än på Media Markt i Västerås, säger han.

Mer läsning

Annons