Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Komma in på arbetsplatsen är nyckeln”

Det viktigaste är att komma in på arbetsplatsen, att bara skicka papper leder ofta ingen vart, det tror Annika Lyttbacka.

Annons
Om man bara skickar papper så väljs man bort Annika Lyttbacka, chef på Arbetsförmedlingen, om rekrytering

Chefen för Arbetsförmedlingen i Örebro, Annika Lyttbacka, poängterar värdet av att få in de arbetslösa på arbetsplatser genom praktik.

Först då märker arbetsgivaren om personen har kompetensen, passar in i gruppen, tar eget ansvar och kan lösa problem. Det gäller i synnerhet äldre arbetslösa som kan ha kunskaper som inte står nedtecknade på ett papper. Även unga utan högre utbildning och de som är nya i landet behöver komma in på arbetsplatser för att kunna hävda sig i konkurrensen om jobben, påpekar hon.

Annika Lyttbacka gläds åt den positiva trend som statistiken för Örebro län visar på och hon hoppas att det ska hålla i sig.

– Nyckelfrågan är att komma in på en arbetsplats. Och det finns ett samhällsengagemang från företag i dag för att få ut arbetslösa i arbete.

Hon lägger till att dessa platser speciellt gynnar de unga och att de kanske borde göra det för andra grupper också.

Är de äldre arbetslösa en ”bortglömd” grupp?– Det är nog många som har den bilden. Men det är viktigt att veta att vi inte ser grupper utan vi tittar på ”vad kan vi göra för att få just dig i arbete”. Ingen blir bortprioriterad på grund av sin ålder, vi ser till vilka kunskaper och meriter personen har med sig.

Mer läsning

Annons