Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kommer att känna oss som Karropiltar ändå" 

I dag var det premiär för den nya busslinjen 78 – som ska ta Karroelever till Risbergska. – Men vi kommer att känna oss som Karropiltar ändå, säger eleven Wilma Wahlbäck. 

Annons
Första dagen på Risbergska skolan för Karropiltarna Bente Sandberg  och Wilma Wahlbäck.

I våras stod det klart att Karolinska skolan kommer att renoveras under det kommande året. Därmed kommer skolans elever att gå på Risbergska skolan. För att klara av busstrycket har kommunen valt att sätta in en extralinje under året – linje 78, utöver de ordinarie linjerna 7 och 8 som åker till Risbergska. Och i dag var det premiär.

– Det är väl en del blandade känslor att åka ut till Risbergska trots att vi valt att gå på Karro. Men det kommer nog att bli bra, säger Bente Sandberg som i dag börjar ettan på dansestetprogrammet.

Hon får medhåll av kompisen Wilma Wahlbäck på bussen:

– Risbergska är ju en ganska bra skola, även om vi troligvis kommer att känna oss som Karropiltar på Risbergska, säger hon.

Hur reagerade ni när blev placerade på Risbergska skolan?

– Jag blev först jätteledsen. Jag hade verkligen sett fram emot att gå på Karro eftersom det är en så pass fin och gammal skola med mycket traditioner, säger Wilma. 

– Men det löser sig. Vi har ju en del kompisar som ska gå på Risbergska också.

Linje 78 kör denna sträcka: Östra Bangatan (Resecentrum läge F)-Vasagatan (Konserthuset)-Östra Bangatan-Rudbecksgatan-Hagabron-Hertig Karls allé-Hagagatan. Sen samma väg hem fast omvänt.

Fotnot: I den första versionen av den här texten skrev NA fel namn på tjejerna. Vi ber om ursäkt. Men nu är misstaget åtgärdat. 

Mer läsning

Annons