Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bestrider skadeståndet från Nanny Belle

Örebro kommun håller inte med Nanny Belle om att man ska vara skyldig dem ett skadestånd eller en ursäkt, rapporterar P4 Örebro.

Annons

Kenneth Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Örebro kommun.

Barnomsorgsföretaget Nanny Belle stämde Örebro kommun på närmare en miljon i skadestånd samt en ursäkt till företaget. Enligt Nanny Belle ska kommunen ha begått allvarliga fel som utgör fel vid myndighetsutövning. Detta ska ha lett till ekonomisk skada för företaget.

Nu svarar kommunstyrelse ordförande Kenneth Nilsson att man inte tänker be varken om ursäkt eller betala något skadestånd. Det berättar han för P4 Örebro.

– Jag har respekt för att man kan vara missnöjd med både regelverk och bemötande. Men att det skulle rendera i ursäkter och skadestånd, där står jag upp för skattebetalarna och deras slantar, säger han till radiokanalen.

Vidare konstaterar han att det här inte är något som bekymrar Örebro kommun.

– Utifrån den bedömning som är gjord av våra tjänstemän är det här en rättstvist som Örebro kommun inte är bekymrad över. Den generella bilden jag har är att Nanny Belle har hanterats som alla andra verksamheter som är fristående i Örebro kommun utifrån gällande regelverk, säger Kenneth Nilsson till P4 Örebro.

Mer läsning

Annons