Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen borrade hål i E18/E20

När tre stora ledningar skulle dras mellan Adolfsberg och Bista gav marken under E18/E20 vika. Nu har ett gapar ett hål på vägbanan och arbetet har avbrutits.

Annons

Ett hål, en meter i diameter, har uppstått på E18/E20 utanför Örebro vid avfarten mot Karlskoga. Körfältet i norrgående riktning, mot Stockholm, är nu avstängt och kommer att åtgärdas först efter påskhelgen.

Örebro Kommun håller just nu på att dra tre stora överföringsledningar som ska binda ihop Adolfsberg med Bista. Ledningarna ska gå under E18/E20 men när entreprenören borrade under vägbanan gav marken vika.

–Man har borrat fyra meter under vägbanan och där är det ett skikt med väldigt dåligt material, säger Tomas Nilsson, byggledare vid Örebro kommun.

Efter att marken vid borrningsplatsen undersökts har arbetet stoppats.

–Det är inte rekommenderat att vi fortsätter borra där så vi har avbrutit arbetet och letar nu efter en ny plats, säger Nilsson.

Den konsult som projekterat hela ledningssträckan har nu kopplats in på nytt och letar efter ett bättre läge. Det innebär dessutom att projektet drar ut på tiden och blir dyrare än tänkt.

–Jag har ingen aning om vad det kommer kosta oss, det beror helt på vilket läge vi hittar och vilka åtgärder som krävs, säger Tomas Nilsson.

Enligt honom kommer ändå budgeten som är avsatt för projektet att räcka.

–Det kommer bli dyrare än vad vi handlat upp för men det kommer ändå rymmas inom budgeten, säger han.

När det gäller hålet som borrningen orsakat kommer det förmodligen att lagas efter påskhelgen.

–Preliminärt kör vi igång lagningen på tisdag, vi väntar bara på svar från Trafikverket så att de säger okej till åtgärden, säger Tomas Nilsson.

Mer läsning

Annons