Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hotas av 100 000 i vite

Biståndshandläggarna har för mycket att göra. Nu kan Örebro kommun få betala 100 000 i vite om inte arbetsmiljön bli bättre.

Annons

 Under de senaste två åren har biståndshandläggarna på Örebro kommun fått en allt mer ansträngd arbetssituation. Biståndshandläggarna utreder vilka former av vård och stöd en person behöver och här i Örebro har varje handläggare mellan 120 och 180 ärenden att hantera. Det har gett olika besvär som stress, frustration, en känsla av att inte räcka till, högt blodtryck, diabetes och i vissa fall har det också lett till långa sjukskrivningar.

Huvudskyddsombudet slog larm och Arbetsmiljöverket har gjort flera inspektioner på arbetsplatsen. Arbetsgivaren fick på sig att göra vissa förbättringar men när man kom tillbaka igen i våras hade inte tillräckligt mycket hänt. Arbetsmiljöverket skriver att arbetsbelastningen fortfarande är för hög. Biståndshandläggarna hinner inte med sina arbetsuppgifter på ordinarie arbetstid. Nu måste man ta itu med problemen på allvar. Har man inte gjort det till den sista oktober hotas Örebro kommun av ett vite på 100 000 kronor.

– Vi har ökat bemanningen och har nu fem extra timanställda. Vi håller också på att se över alla flöden samt mäter handläggning- och utredningstider för att se om resurserna användas så effektivt som möjligt, säger myndighetschef Catarina Söderberg.

Har handläggarna varit för få?

– Ja, i förhållande till de krav som är satta. Målgruppen har också förändrats. Ärendena har blivit mer komplexa och tar längre tid. Det har varit många förändringsprocesser de sista två åren och vi har försökt åtgärda det med tillfälliga anställningar, säger hon och påpekar att man från kommunens håll har gjort en rad åtgärder men att allt inte har satt sig än.

Har det här drabbat de äldre och de som behöver stöd på olika sätt?

– Det kan jag känna mig rätt så trygg med att det inte har gjort. Men vi har haft långa handläggningstider, säger Catarina Söderberg.

Jan Andersson, som är huvudskyddsombud på Vision, tycker mer borde ha gjorts snabbare.

– Det har hållit på ganska länge och varit en ansträngd arbetsmiljö. Våra medlemmar mår inte alls bra och det är väldigt tråkigt att det har blivit så.

Men nu har man anställt fler?

– Ja, men grundbemanningen är fortfarande för låg. De vikarier man har tagit in har fått jobba med individuppföljning och det har tagit resurser från de nya ärendena. Man kan säga att det är väldigt sårbart.

Vad skulle man ha gjort?

– Man skulle redan för ett år sedan ha tagit in extra resurser. Dessutom skulle man ha nyttjat resurserna mer effektivt, säger Jan Andersson.

Mer läsning

Annons