Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kan bidra till nytt härbärge

Arbetet med att öppna ett härbärge för tiggarna i Örebro fortsätter. En formell ansökan har nu skickats in till Örebro kommun.

Annons

– Vi har bjudit in kommunen för att diskutera hur vi ska gå vidare, säger Malin Råsberg som är med i projektet Vinternatt.

Det är Örebros kyrkor tillsammans med Bra och begagnat och Ria Dorkas som vill öppna ett härbärge i vinter. Härbärget ska ha mellan sex och åtta sängplatser och vänder sig framför allt till EU-migranter som tigger i Örebro. Där ska de kunna sova, åta en enklare kvällsmat och frukost, kunna tvätta kläder och ta en dusch. Var man ska vara är inte klart än men kyrkorna har en lokal som kan fungera tills man hittar något bättre. Härbärget behöver också ha personal som finns där under natten.

Hur det hela ska finansieras är inte klart men kommunalrådet Rasmus Persson (C) öppnar för att kommunen kan skjuta till pengar.

– Vi vill se ansökan först, hur det hela ska organiseras och vilka lokaler man tänker sig, men att vi bidrar till det här är helt ok. Vi har medel att anslå.

Kan du säga hur mycket?

– Nej, jag vill först ta diskussionen med kyrkorna. Men jag vet att vi har kvar utvecklingsmedel för det här året som vi kan använda.

Mer läsning

Annons