Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen köper Bandidos lokaler

I dag ska kommunen fatta beslut om att köpa den fastighet där Bandidos håller till. På sikt kommer man inte att förlänga hyreskontraktet för Bandidos.

Annons

Förra hösten försökte fastighetsägaren Mellansvenska städ AB att vräka Bandidos probationary chapter från den lokal som de hyr genom Midgårds mc. Ärendet gick till tingsrätten, och där förlorade man tvistemålet. Nu tänker bolaget i stället sälja hela fastigheten till kommunen för 5,5 miljoner kronor.

– Man kan väl säga att hyrestvisten är en av orsakerna till att vi säljer, men det är även fler aspekter. Vi vill inte ha sådana hyresgäster och vi vill inte ha med sådant folk att göra, säger Roine Svärling, vice vd på Mellansvenska städ AB.

Kommunen och Mellansvenska städ är överens om affären. Det som fattas är ett politiskt beslut i programnämnd samhällsbyggnad i dag.

– Det är bättre att kommunen får ta striden, säger Roine Svärling.

Nämndens ordförande Fredrik Persson (MP) förklarar att de har för avsikt att ställa om hela Holmen på sikt med blandade verksamheter som skola, bostäder och företagsverksamhet. Bandidos finns definitivt inte med i de planerna.

– Den verksamheten stämmer inte överens med våra planer, säger han.

Han vill inte spekulera om de tänker försöka få ut dem innan hyreskontraktet går ut. Däremot ska Bandidos inte räkna med att de får teckna ett nytt kontrakt när det nuvarande går ut den sista december 2011.

– Det är inte vår ambition, säger Fredrik Persson.

Länspolismästare Kalle Wallin har inga synpunkter på att kommunen går in och köper ett fastighetskomplex där Bandidos är en av hyresgästerna.

– Däremot kan jag ha synpunkter av karaktären att jag inte tycker om etableringen av gäng som vi tvingas bearbeta och som sysslar med kriminalitet, säger han.

Han vill inte kommentera ett enskilt fall, men påpekar att generellt så har polisen och kommunen god samverkan när det gäller att bekämpa olika typer av kriminalitet.

– Jag har ingen uppfattning om kommunens köp annat än att vi har varit besvärade av den fastigheten i form av att vi nödgas vidta åtgärder mot dem som huserar i kåken, säger Kalle Wallin.

Mer läsning

Annons