Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar hand om din stol

Den som har en gammal stol som man inte vill slänga, men heller inte ha kvar, ska kunna lämna den till kommunen, som ser till att den tas om hand för second handmarknaden. Hur det ska gå till ska utredas.

Annons

Tanken är att starta en återanvändningsstation i Mellringe, i anslutning till återvinningsstationen. Grejer som det inte är något fel på, men som folk inte vill ha, ska kunna lämnas där.

– Det har varit på gång under flera år. Tjänstemännen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag hur det kan se ut, säger Ulrika Sandberg.

Föreningslivet

När det kan finnas ett färdigt beslutsförslag vet hon dock inte. Förslaget ska tas fram tillsammans med den del av föreningslivet som håller på med återanvändning. För tanken är inte att kommunen själv ska sälja de här second handgrejerna, som lämnas vid en återanvändningsstation.

– Det är inte det vanliga föreningslivet som ska sälja, utan vi ska föra en dialog om avgränsningar och om vilka som ska få möjlighet att agera där. Vi har ju några stora aktörer, säger Ulrika Sandberg.

Mer läsning

Annons