Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill locka fler till Frimisparken

Kommunen vill locka fler till parken på Frimurarholmen. Man ska därför teckna ett nyttjanderättsavtal med ägarna för att göra det möjligt.

Annons
Kommunen vill teckna nyttjanderättsavtal för parken på Frimurarholmen, och göra den mer tillgänglig för örebroarna.

Vad som ska ske med parken av Frimurarholmen är oklart, men att kommunen är intresserad av att göra den mer lockande är däremot klart. Hur detta ska gå till väntar man dock lite till med att berätta.

– Vi har tänkt att återkomma när det är klart med allt. Men det handlar om att göra parken mer tillgänglig för örebroarna. Vi vill göra den till en viktigare del av staden, säger Björn Sundin (S) ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Det har pågått förhandlingar med ägarna av Frimurarholmen, Byggnads AB Engelbrekt, under en längre tid. Avtalet är i stort sett klart, men det är inte påskrivet. Det blir det troligen inom kort eftersom ärendet ska upp i programnämnd samhällsbyggnad på sammanträdet nästa vecka.

– Vi har inte skrivit på än. Men i princip är vi klara. När vi skapar sådana avtal som kommer ligga under ett antal år framåt gäller det att få till texten. Det är det vi filar på nu. Vi är överens i sak, säger Ernst Erik Kennert Falk, vd i Byggnads AB Engelbrekt.

Vad vill kommunen göra?

– Jag har ingen aning, säger Ernst Erik Kennert Falk.

Det är oklart vad avtalet kostar.

Mer läsning

Annons