Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunistiska partiet får örebroare i styrelsen – "Det byggs men det är för dyrt"

Allas rätt till bostad och sex timmars arbetsdag inom offentlig sektor är några av frågorna som Filip Astvald brinner för. I helgen blev örebroaren invald i Kommunistiska partiets partistyrelse.

Annons

– Det här är ett parti för vanligt folk, som kämpar för frågor som betyder mycket för vanligt folk. Största anledningen till att jag gick med är att Kommunistisk partiet är emot imperialism och de enda som har varit emot krigen som har varit på senaste tiden, säger Filip Astvald och fortsätter:

– Sen är vi den första generationen som har fått det sämre än våra föräldrar med hög arbetslöshet och svårt att få bostad. Det har skett en nedmontering av välfärdssamhället.

Bostadsfrågan är något som partiet lyfter högt i Örebro enligt Filip Astvald.

– Vi jobbar för att unga ska kunna flytta hemifrån. Det byggs men det är för dyrt. Sen driver vi en kampanj för sex timmars arbetsdag främst inom offentlig sektor. Vi tror det behövs som det ser ut med delade turer inom vården och hemtjänsten. Det finns mycket att jobba med där som rör vanligt folk.

Filip Astvald blev invald i partistyrelsen i Kommunistiska partiet under kongressen i Göteborg i helgen.

Filip Astvald har inte varit aktiv i något annat parti tidigare men har sedan 2010 arbetat för Kommunistiska partiet.

– Jag har talat på många demonstrationer i Örebro, på första maj och i Palestinafrågan bland annat.

I helgens kongress i Göteborg blev han nu invald i partistyrelsen. Nu ligger fokusen närmast på att jobba lokalt med att bygga ut den egna organisationen.

– Målet är att komma in i kommunfullmäktige som parti. Sen arbetar vi med att bygga ut och få fler avdelningar i länet. Det är på gång och det kommer vi att jobba mycket med.

Mer läsning

Annons