Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komplicerad bärgningav dikeskörda lastbilen

(UPPDATERAD 13:27) En lastbil lastad med betong körde klockan 09.35 av vägen på väg 733 mellan Latorp och Garphyttan. Chauffören fick klippas loss från hytten.

Annons

Lastbilen ligger på sidan i ett djupt dike och chauffören satt i cirka en halvtimma fast i fordonets hytt.

- Lastbilen ligger illa till så vi hade svårt att komma åt chauffören. Vi fick klippa upp en dörr till hytten för att nå henne, säger Christer Sundqvist, inre befäl på Nerikes brandkår.

Kvinnan hade inte ådragit sig några skador vid olyckan.

Begränsad framkomlighet

Förutom räddningstjänsten kallades ambulans och polis till platsen och Trafikverket rapporterar om att begränsad framkomlighet råder på platsen.

Polisen har dock inte behövt spärra av vägen för övrig trafik.

- Nej, i och med att lastbilen ligger helt i diket är det först aktuellt vid bärgning, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Lastbilens dieseltank kommer vid bärgningen att vara i farozonen för att springa läck, så räddningstjänsten blir kvar på platsen tills arbetet är slutfört. Ännu har dock varken betong eller diesel läckt ut på olycksplatsen.

Tung bärgningsbil

Vid 13.20-tiden meddelar räddningstjänsten att en tung bärgningsbil samt en mobilkran har anlänt till platsen - nu förbereder man bärgningsarbetet.

- Det svåra är att dra bärgningslinor runt lastbilen som ligger på sidan. Vi jobbar nu också med att vattenfylla lastbilens cementtank för att om möjligt fördröja att den flytande cementen brinner, säger Christer Sundqvist till na.se.

Polisen kommer att stänga av vägen i samband med bärgningen.

Mer läsning

Annons