Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konflikt kan ligga bakom bilbränder

Polisen har en bild om vad som kan ha legat bakom den gångna nattens bilbränder.
– Vi vet vilka vi ska rikta uppmärksamheten på, säger Ted Esplund biträdande områdeschef vid polisen i Örebro.

Annons

Tre bilar sattes i brand natten till måndag, varav två totalförstördes. Ännu har ingen gripits, men polisen tror sig veta vad som ligger bakom det hela.

– Det rör sig om en konflikt mellan en boende i närheten och några personer Vi vet vilket håll vi ska rikta uppmärksamheten på, men vi har ingen misstänkt gärningsman, säger Ted Esplund och fortsätter:

– Vi vet vilken konstellation, vilken kompiskrets det är. Det handlar inte om någon markering mot samhället, eller någon utanförskapsgrej, utan det handlar om att det är någon som blivit osams med några. De har gjort en markering mot den här personen. Ingen av de som äger bilarna är inblandade i den här konflikten.

Enligt SVT Tvärsnytt ska polisen veta vem som ligger bakom bränderna.

– Men det är mer att vi vet var vi ska rikta uppmärksamheten. Men sedan måste vi bevisa vem av tre, eller fyra personer som har gjort de här gärningarna.

Vad händer nu?

– Vi avvaktar den tekniska undersökningen och eventuella vittnesmål och uppgifter. Någon uttalad misstänkt har vi inte, men vi har ringat in var det kommer ifrån, säger Ted Esplund.

Mer läsning

Annons