Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurshotat, såltoch utan tillstånd

Just nu hänger reklam på stan om att Cadillac bar har rea på sin sprit. Men det satte tillståndsenheten vid Örebro kommun stopp för i går eftermiddag - med omedelbar verkan.

Annons

Cadillac bar måste omedelbart sluta att servera alkohol. Det beslutade tillståndsenheten på sitt sammanträde i går eftermiddag. Bolaget har skatteskulder och ska enligt skatteverket ha blivit av med sin F-skattesedel. Dessutom är inte bolagets styrelse komplett, påpekar enheten i sitt protokoll.

Bolaget som äger Cadillac bar ska nyligen ha sålt rörelsen. Bolaget är dessuom begärd i konkurs sedan början av mars.

- Det är borgenären för bolaget som har begärt detta, men kommer att återkalla sin ansökan, kommenterar Magnus Kristoffersson, juridiskt ombud för ET Sports and Music bar AB.

Tillståndsenheten har uppmärksammat den bartömning som baren har gjort reklam för de senaste dagarna. I och med den anser man att risken för fylleri oordning är uppenbar. Därför trädde beslutet om att Cadillac Bar inte längre får servera alkohol i kraft omedelbart när sammanträdet avslutades på tisdagen.

Även Molly Bar diskuterades på sammanträdet eftersom de riskerade att också bli av med sitt utskänkningstillstånd. Det på grund av att man saknade tillräckligt med personal som genomfört godkänt kunskapsprov om alkohollagen. Men efter att baren rättat till detta slipper de undan med en varning.

Babars rea-reklam.

Mer läsning

Annons