Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert intressanti polisutredningen

Hårdrocks-konserten på Conventum i Örebro i fredags är intressant i utredningen om våldtäkten på Gamla gatan i centrala Örebro. Det beror på att gärningsmannen hade hårdrocksmärken, eller pins, på sin svarta jacka, eller väst.

Annons

Våldtäkten inträffade mellan 02 och 03 00 natten mot lördag, några timmar efter konserten.

– Vi tittar på allt som kan ge en ledtråd. Går en person omkring med hårdrocksmärken och det varit rockkonsert i stan är det förstås intressant.Det skulle vara fel av oss att inte tänka i sådana banor. Men vad vi gör går jag inte in på. Det är också mycket annat vi granskar, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Det finns övervakningskameror i Örebro som mannen, som uppges vara i 25-årsåldern, kan ha passerat.

Hur intressanta är kamerorna?

– De är intressanta. I en utredning har vi möjlighet få tillgång till det som finns i kameran. Men av utredningsskäl kan jag inte närmare berätta vad vi tänker göra och vad vi är speciellt intresserade av.

Den 34-åriga kvinnan utsattes för våldtäkten på den del av Gamla gatan som finns närmast Järntorget. Det var efter att mannen följt efter henne då hon vek av från Olaigatan in på Gamla gatan. Polisen har en del tips.

– Men inget som gör att vi har någon misstänkt, säger Torbjörn Carlson.

Kvinnan har sagt att mannen talade utpräglad dialekt, hon beskriver den som en blandning av Örebro- och Karlskogadialekt.

Någon misstänkt har heller inte gripits för våldtäktsförsöket mot en 25-årig kvinna i Tybble i torsdags morse, strax efter klockan sju. Där är en man i 50-årsåldern misstänkt. Polisen har i det fallet valt att inte gå ut med signalement. Kvinnan överfölls då hon steg av bussen nära Tybble vårdcentral.

– Vi har gjort teknisk undersökning på platsen och sökt med hjälp av hundar. En del material är skickat till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

Även i det fallet har polisen tips.

På teknisk analys är också de kläder som kvinnan som utsattes för våldtäkt på Gamla gatan hade på sig. Polisen räknar med att få analyssvar om någon vecka.

Torbjörn Carlson och Mats Nylén säger att det är angeläget med ytterligare tips och att det gäller båda fallen.

Den som har något att berätta kan ringa polisens nationella nummer 114 14.

Mer läsning

Annons