Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnärlig underhållning av elever på drift

Trots att Karolinska gymnasiets elever är på fysisk drift från den anrika skolan på Olaigatan bjuder de allmänheten på konstnärlig underhållning. Fram till och med 2 maj intar de hela Kulturhuset med Estivalen.

Annons
Esteter på scen. Från vänster: Evelina Sundelin, Malin Persson, Julia Berndtsson, Minna Nyström, Katarina Åberg, Leydi Duenas Peres.

Avgångseleverna vid Estetiska programmet välkomnar offentligheten med en festival som naturligtvis heter Estivalen. De konstnärliga uttrycken kan ingen missa. Det blir vårsalong med konst i form av digitala verk, målningar, fotografier och skulpturer. Det blir också dansuppvisningar, musikkaféer och presentationer av olika musikgenrer och teater.

När NA-Stadsliv kommer till Kulturhuset repeterar aktörerna Vedergällning, en nyskriven pjäs av Åsa Norell och Greta Sifrer. Alma Bajramovic, Liv Elgenklöw, Linnea Hedlund och Nellie Müntzing vittnar om att de tre gymnasieåren varit berikande på många sätt. De kommenterar gärna det estetiska skolarbetet som inte känns betungande, tvärtom, bara befriande.

– Det är sjukt kul att spela teater.

– De estetiska är sådana att vi som är elever kommer mycket nära varandra.

– När vi stressar, repeterar, bygger scenografi och allt möjligt annat tillsammans blir gemenskapen mycket bra.

– Pjäsen, som har premiär onsdag 29 april, handlar om dåliga relationer syskon emellan och hur människan kan förstöra miljön på jorden.

vedergällning. Från vänster: Liv Elgenklöw, Ebba Bock Tylebrink, Nellie Müntzing.
festival. Karroelever från vänster. Katarina Åberg, Leydi Duenas Perez, Julia Berndtsson och Minna Nyström.

Mer läsning

Annons