Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde på polis – döms till fängelse

En 41-årig örebroare har dömts till fängelse för två fall av grov misshandel. Bland annat efter att mannen kört på en polis.

Annons

Det var i oktober förra året som en polispatrull fick larm om en stulen moped, orange enligt signalement. De färdades i en civil polisbil och fick sedan syn på en orange moped som kom åkande på vägen. Patrullen ställde sig i en bussficka, varpå en av dem klev ut på gatan för att ge stopptecken. Men mopedisten, en 41-årig man i Örebro, stannade inte och polisen blev påkörd, slungades upp i luften och landade på marken.

41-åringen har i förhör uppgett att han inte uppfattade att det var en polis, utan trodde i stället det var en person han varit i konflikt med tidigare. Efter att ha kört på polisen blev han rädd och åkte därifrån och greps cirka en timme efter påkörningen. Han uppger att han aldrig hade för avsikt att köra på polisen.

Utredningen visar att det fanns möjlighet för 41-åringen att köra förbi polisen och att han då insett konsekvensen av påkörningen. Därmed styrker tingsrätten åtalet om grov misshandel.

41-åringen döms också för grov misshandel vid ett annat tillfälle där han misshandlat en bekant med ett tillhygge, sannolikt en hammare. För dessa två fall döms nu 42-åringen till fängelse i ett år och åtta månader. Han har tidigare dömts för likartad brottslighet med skyddstillsyn som påföljd. Han ska även betala skadestånd på 30 000 till den påkörde polisen och 66 100 kronor till den bekante som misshandlades.

Mer läsning

Annons