Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körpremiär med soulrökare

Jasmine Kara har gjort sin körledardebut i tv-programmet Körslaget.
Tillsammans med sin kör tog hon ton med soulrökaren ”Forget you” av Cee Lo Green.

Annons
Jasmine Kara med sin kör Team Jasmine som tävlade i fjol.

För första gången är Örebro med och slåss i Körslaget. Och i första programmet var det ingen av körerna som riskerade att bli bortröstad, men telefonrösterna räknades för att läggas ihop med nästa veckas.

Team Jasmine hamnade inte bland de tre körer som fick flest röster. Andreas Johnson med sin kör från Järvsö tog täten.

Men Jasmine var inte ledsen.

- Jag har en underbar kör. Vi gav järnet och många av de andra körledarna kom fram efteråt och tyckte att vi var jättebra, säger hon, innan hon sätter sig tillsammans med de andra i bussen hem till Örebro.

- Vi ska upp tidigt i morgon bitti (läs i dag) och repa. Nu måste vi lägga på ett kol extra för att bli ännu mer taggade så att örebroarna ringer och röstar. Det är nu det börjar på allvar, säger hon.

För en dryg månad sedan, den 18 februari, hade Jasmine Kara audition i Konserthuset i Örebro och bland tusentals intresserade valdes 20 sångare ut. I går dansade och sjöng de i kycklinggula scenkläder.

Övriga körledare

Kvällens övriga körledarna var Lisa Miskovsky, Andreas Johnson, Casper Janebrink, Jakob Samuel, Gabriel Forss och Ann-Louise Hanson.

Under sju lördagkvällar kommer Körslaget att tuffa fram, varje lördag försvinner en kör. Den som slutligen finns kvar erhåller 500 000 kronor att skänka till valfri välgörenhet i hemstaden.

Förra årets vinnare var team Moraeus med Kalle Moreaus som körledare.

Mer läsning

Annons