Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttbutik utsatt för klotter

En ännu inte öppnad charkbutik fick sina fönster och dörr sprayad med svart färg DBF under torsdagskvällen eller natten till fredag.

Annons
På Rudbecksgatan fick denna ännu inte öppnad köttbutik påhälsning av klottrare.

Butiksägaren kom till butiken i morse och upptäckte skadegörelsen som han har anmält till polisen.

- När jag såg det var det blandade känslor, men mest blir jag irriterad. Det här riktas mot en enskild butiksägare och det påverkar ekonomin, säger Mirza Kikic, butiksägare.

Butiken skulle ha öppnat på Rudbecksgatan inom kort men på grund av att butiken blivit sprejad med DBF, som står för Djurens befrielsefront, är nu Mirza Kikic orolig för de köttvaror han väntar till butiken. Han är rädd att de kommer tillbaka och går in i butiken.

- Det här gör att jag nog får skjuta upp öppningen av butiken då jag vill vänta med att ta emot leveranser då det faktiskt är färska livsmedel som ska förvaras i butiken.

Butiksägaren har kontaktat bostadsbolaget för att se om han till exempel kan få galler till fönstren. Han är rädd att de som sprayat butiken ska komma tillbaka.

- Det jag vill att de ska förstå som gjort det här är att bara för man säljer kött så betyder inte det att djuren inte har haft ett bra liv. Jag kommer bara att sälja kvalitetsprodukter, jag är noga med var jag köper in mitt kött ifrån, säger Mirza Kikic.

Mer läsning

Annons