Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Krampen viktig för skolornas tradition"

I höst flyttar Karro in på Risbergska – men först ska eleverna tävla mot varandra. – Vi har haft en diskussion om Krampen verkligen ska fortsätta men vår bedömning är att den är så viktig för skolornas tradition, säger Bo Fritzon, administrativ chef på Karolinska skolan.

Annons

Den årliga tävlingen mellan de båda gymnasieskolorna Karolinska och Risbergska har fyllt 40 är. Traditionen att mötas i olika tävlingsgrenar är lång. I år möts man igen den 10 juni ute på Rosta gärde.

De senaste åren har man haft problem med skadegörelse. Det har även varit bråkigt och stökigt. Nu ska också eleverna från Karro flytta in på Risbergska under ett år då deras skola renoveras.

– När vi fick beskedet att vi skulle flytta samman funderade vi över hur det blir med Krampen men kanske är det än viktigare nu att mötas innan skolan börjar, säger Bo Fritzson.

Ni tänkte inte att eleverna kunde mötas på något annat sätt, än i en tävling?

– Jo, men det här är ju under ganska lekfulla former. Våra tävlingsgeneraler och arbetskommittéerna på båda skolorna har träffats och haft gemensamma planeringsmöten för att uppmuntra kamratandan. De ska ju inte vara elaka mot varandra.

För att stävja skadegörelsen ska också vuxna för första gången gå med i tåget som marscherar från Karro till Risbergska tidigt på tävlingsmorgonen. För att umgås ska också de båda skolorna äta lunch tillsammans vid Risbergska.

Hur blir det nästa år då går eleverna på samma skola? Ska man ha Krampen då också?

– Så långt fram i planeringen är vi faktiskt inte, säger Bo Fritzson.

Mer läsning

Annons