Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kriminella söker sig till "firmor"

Allt fler yrkeskriminella söker sig till de så kallade fotbollsfirmorna, enligt polisen.Här är nattens nyhetsrubriker i korthet.

Annons

LOKALT

Lugn natt i länet

Natten i Örebro har varit lugn på händelser enligt polisen.

SVERIGE

Kriminella söker sig till "firmor"

Allt fler yrkeskriminella söker sig till de så kallade fotbollsfirmorna, enligt polisen.

- Vi har ett flertal individer från andra gäng som ansluter eller byter till den här branschen, säger Fredrik Gårdare, chef för Stockholmspolisens särskilda insats mot fotbollsfirmorna, till SR Ekot. (TT)

Lyssna på inslaget i spelaren högts upp i artikeln. 

Ökad brist på familjehem

Det råder stor brist på familjehem och socialtjänsten tvingas till nödlösningar, visar en rundringning som Dagens Nyheter gjort. En orsak är att antalet barn i fosterhem mer än fördubblats de senaste 20 åren, delvis på grund av en lagändring men även för att antalet ensamkommande flyktingbarn ökat.(TT)

VÄRLDEN

Mitsubishi ber fångar om ursäkt

Mitsubishi ber om ursäkt för att företaget utnyttjade amerikanska krigsfångar för tvångsarbete under andra världskriget. Det är förmodligen första gången ett japanskt företag framför en sådan ursäkt, rapporterar BBC. (TT)

Bombdåd mot Hamas i Gaza

Flera fordon tillhörande medlemmar i Hamas och Islamiska jihads militära grenar har förstörts i explosioner i norra Gaza stad. Ingen har tagit på sig skulden för bombdåden, som utfördes i samma område och nära nog samtidigt. (TT)

Nytt tyskt EU-kritiskt parti startat

Den förre ledaren för det EU-kritiska partiet Alternativ för Tyskland (AFD), Bernd Lucke, har startat ett nytt parti. Lucke förlorade nyligen partiledarstriden i AFD och lämnade därefter partiet där han anser att främlingsfientliga och islamofoba strömningar fått fäste.(TT)

Mer läsning

Annons