Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris bensinköp beskattas

Föreningen Kris, Kriminellas revansch i samhället, tvingas betala arbetsgivaravgifter för inköp av bensin och diesel till föreningens fordon, som fritt kunnat användas för privat bruk av de anställda.

Annons

Skatteverket gjorde en revision av föreningen under 2011 och beslutade då att höja underlaget för arbetsgivaravgifter med 340 000 kronor för drivmedel som köpts in. Det motsvarade 107 000 kronor i höjd arbetsgivaravgift. Motiveringen till att föreningen skulle beskattas för drivmedelsinköpen var att samtliga anställda med körkort hade fri tillgång till föreningens bilar, även för privat bruk.

Föreningen överklagade taxeringen med argumentet att det fanns muntliga instruktioner till personalen att bilarna inte fick användas för privat bruk. Flera anställda har också privata fordon.

Saknad körjournal

Skatteverket anser att föreningen inte gjort sannolikt att bilarna använts för privat bruk i ringa omfattning. En noggrant förd körjournal kunde ha varit ett sådant bevis. Den körjournal föreningen uppvisat avser ett helt annat år och tillmäts ingen betydelse i sammanhanget.

Förvaltningsrätten går på Skatteverkets linje och beslutar att Kris Örebro ska betala 107 000 kronor i arbetsgivaravgifter för bränsleinköpen.

Mer läsning

Annons