Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris för Krämaren - gapar allt tommare

Det är allt fler butiker som väljer att lämna Krämaren. I city för övrigt är det fullt, liksom i Marieberg.

Annons
Allt färre. Under flera år har allt fler butiker lämnat Krämaren. Det är främst gallerior som har bekymmer, och då inte enbart i Örebro. I övriga city är det fullt i alla attraktiva lägen.Foto: Sofie Isaksson

Handeln i Örebro stadskärna står sig väl. Trots att man tappar marknadsandelar, främst i förhållande till Marieberg, är omsättningen densamma. Det visar en undersökning från Handelns utredningsinstitut, HUI, och gäller år 2013.

– Vi är positivt överraskade. Det ger hopp inför framtiden, säger Stina Storm, vd för City Örebro.

I nuläget är det fullt i alla så kallade a-lägen i city, med egen ingång från trottoar. Galleriorna, och då kanske främst Krämaren, har däremot bekymmer. Under flera år har antalet butiker i köpcentrumet minskat år från år. Efter nyår försvinner även Triumph och Waynés coffee.

– Det är för mycket tomt nu. Vi jobbar intensivt med att hitta nya butiker, säger Lars Fernström, centrumchef för Krämaren och Vågen.

På Marieberg galleria är det kö för att få en butiksplats. Planer finns på att bygga ut, men några beslut är ännu inte fattade.

– Cityhandeln är viktig för oss för att Örebro ska vara en attraktiv handelsstad, säger Håkan Jakobsson, centrumchef på Marieberg.

Mer läsning

Annons