Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisläge på USÖ: "Inte patientsäkert"

Facken har slagit larm. Ledningen sitter i krismöte. Kirurgen på USÖ har för få sjuksköterskor och står inför stora problem. – Patienterna är så sjuka och vi är så lite personal. Det är inte patientsäkert, säger sjuksköterskan Ann-Mari Åkerling.

Annons
– Vi har blivit väldigt duktiga på att se till så alla åtminstone går iväg och äter. Det är inte alltid det går men vi försöker slänga i oss lite lunch, säger undersköterskan Karin Franzén som också är skyddsombud för Kommunal. Här tillsammans med Linda Magnusson och Hannah Kjellstedt.

I förra veckan slog skyddsombuden på fackförbunden Kommunal och Vårdförbundet larm. Något måste göras åt situationen på kirurgkliniken på USÖ, och det fort. Just nu fattas det tio sjuksköterskor på en avdelning. Arbetsgivaren fick sju dagar på sig att komma med en lösning, annars går man vidare till Arbetsmiljöverket. NA träffade sex anställda på kirurgen för att få en bild av vad som händer.

– Det är för dåligt med sjuksköterskor, säger Eva-Lena Braf som själv är sjuksköterska. Det utbildas för få, det finns inga att anställa.

Många lämnar också USÖ. Varför det?

– Det är för hög arbetsbelastning, säger sjuksköterskan Linda Magnusson, men det finns också många som läser vidare, utbildar sig eller skaffar barn.

Redan i augusti var situationen på kirurgkliniken så ansträngd att man stängde tolv vårdplatser men paradoxalt nog har arbetsbelastningen blivit högre när man dragit ner på antalet platser. Det beror på att de patienter som blir kvar är väldigt svårt sjuka. Att hinna sitta ner och ta det långa och svåra samtalet har man till exempel inte tid till.

– För en och en halv vecka sedan lyckades jag få tid att sitta ner och prata ordentligt med en cancerpatient. Annars hinner man inte det, men så ska det ju inte vara, säger Ann-Mari Åkerling och avbryter sig. Det larmar och hon måste skynda sig ut på avdelningen igen.

Alla vi pratar med berättar om hur de kan känna sig otillräckliga. Hur de skyndar mellan arbetsuppgifterna, allt för att hinna. Hur de kommer tidigare för att hinna läsa på om patienterna, struntar i raster och jobbar över. Samtidigt tycker de om sitt jobb och därför blir de också så frustrerade när de känner att de inte hinner med. Några mår fysiskt dåligt av arbetsbelastningen, får huvudvärk och mår illa. Korttidsfrånvaron har ökat.

Hur ska man lösa det här?

– Kortsiktigt behöver man dra ner på ytterligare platser, säger Linda Magnusson, även om det innebär att man bara skjuter problemet framför sig.

Och långsiktigt?

– Man måste öka lönen och se till att det finns en löneutveckling, säger Eva-Lena Braf.

De berättar att ingångslönen nu är 24 500 kronor för en nyanställd sjuksköterska på USÖ. För att fler ska välja att jobba på sjukhuset måste lönen höjas. Många väljer i stället att jobba inom kommunen där lönen är högre, eller åker till Norge för att arbeta. I slutändan handlar det om hur man ska få unga att välja sjuksköterskeyrket.

Mer läsning

Annons