Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot att Öbos försäljning drogs tillbaka

Beskedet om att inte sälja fastigheter i Vivalla kom sent, men kommunalrådet Staffan Werme (FP) förnekar uppgifter om att politikerna fattade sitt beslut redan innan kontrakten var skrivna.
– Det är en fullständig missuppfattning, säger han.

Annons

Det är i tidningen Fastighetsvärlden som Staffan Werme säger att de tog beslutet att inte låta sälja Vivalla för två-tre veckor sedan. Det skulle i så fall innebära att kontraktet för Vivalla tecknades i onödan.

– Det är helt gripet ur luften. Man kan tycka att det är ett sent besked från politiken, och det har jag full förståelse för, men det är inte som de skriver, säger han.

Han menar att det var först två veckor innan Öbos styrelsemöte som de fick veta vilka som skulle köpa och vad det skulle kosta.

– Vi visste inte om det fanns köpare till alla fem bolagen. De får ju inte avslöja något för oss heller, om de hade köpare och vilka de var. Det var en bolagshemlighet. Det var först när det blev offentligt som vi kunde ta tag i frågan, säger Staffan Werme.

Samtidigt började det komma förslag, som inte har presenterats offentligt, från framför allt tjänstemännen i västergruppen på hur man kan utveckla väster och Vivalla.

– Flera saker blev färdiga i slutet av maj och det påverkade processen, och därför ville vi göra halt, säger Staffan Werme.

Det är dock fortfarande aktuellt med försäljning i Vivalla så småningom.

– I allra högsta grad. Vi behöver sälja fler lägenheter och Vivalla är i alla fall ett utpekat område, säger han.

I Fastighetsvärldens artikel är Västerstaden

Fastigheters vd Sven Gustafsson frän i sin kritik. Han tycker att agerandet är märkligt och kallar politikerna ohederliga. I dag vill han dock inte säga något, trots att han hade starka åsikter då.

– Jo, men det blev ju fel ändå då, så det spelar ingen roll vad jag säger. Jag har inga kommentarer till pressen, säger han.

Mer läsning

Annons