Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot häkte efter självmord: "Allvarligt"

Socialstyrelsen kritiserar Kriminalvårdens hantering av den misstänkte styckmördaren som tog sitt liv på häktet i Örebro.
- Såklart det är allvarligt om de riktar kritik mot oss, säger regionchefen Johan Modin till NA.

Annons
Häktet i Örebro.

Den 52-årige mannen misstänktes för att ha mördat och sen styckat kollegan Eva Magnusson. Han tog livet av sig på häktet i slutet av mars i år när han lämnades ensam i häktets gym under en stund. Nu riktar Socialstyrelsen kritik mot händelsen.

Enligt Socialstyrelsen tog personalen på häktet aldrig ställning till om mannen var i behov av psykiatrisk specialistvård, vilket de borde ha gjort enligt Socialstyrelsen.

Dessutom borde det ha varit inskrivet i journalen att mannen varit på förhör dagen före självmordet. Mannen var misstänkt för mord på en lärarkollega.

- Jag behöver kika på rapporten innan jag uttalar mig närmare i frågan. Men såklart det är allvarligt om de riktar kritik mot oss, säger regionchefen Johan Modin till NA.

- Vi kommer att ta kontakt med den medicinska rådgivaren och se över om det kan vara aktuellt att ändra i några rutiner framöver.

Har det förekommit brister i rutinerna?– Det kan jag inte uttala mig om just nu. Jag måste få kika på rapporten först, säger Johan Modin, regionchef för kriminalvården.

Mer läsning

Annons