Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogägare dömd för misshandel - förlorar tillstånd

Ägaren till Liquid bar dömdes till fängelse för misshandel och hot – i sin egen restaurang. Det fick kommunens tillståndsutskott att dra in serveringstillståndet.

Annons

Fängelsedomen på åtta månader har inte verkställts än. I onsdags meddelade tillståndsutskottet sitt beslut, som gäller med omedelbar verkan. Förutom tingsrättens dom baseras beslutet på polismyndighetens utlåtande. Att brottet enligt domen begicks på Liquid bar ser tillståndsutskottet som extra allvarligt.

Missnöjd

Liquid bars ägare och vd Bilal Saad är missnöjd med hur ärendet hanterats. Han har överklagat såväl fängelsedomen som beslutet om alkoholtillståndet.

- Det känns förjävligt. För en tid sedan skulle jag skicka in papper till kommunen – sedan får jag reda på att man inte läst dessa papper innan man tagit beslut om alkoholtillståndet. Så nu har jag anmält tjänstemannen för tjänstefel, säger han.

Hur kommer du att göra med din verksamhet nu?

- Just nu tvingas jag ha stängt, men min advokat säger att jag kan öppna snart igen. När allt är avklarat kommer jag att köra på som vanligt igen, säger Bilal Saad.

Mer läsning

Annons