Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogar riskerar sprittillstånd

Två vattenhål i Örebro riskerar sina tillstånd. När tillståndsutskottet har sammanträde nästa tisdag kan Molly bar och Cadillac bar förlora dem.

Annons

Båda krogarna, som ligger mittemot varandra på Kungsgatan i centrala Örebro, har utretts av tjänstemännen vid kommunens tillståndsenhet.

För Molly bar restaurang handlar det om en ägarförändring som innebär att kunskapen om alkohollagen försvunnit.

Två personer har varit firmatecknare men endast en har haft kunskapsintyg om alkohollagen. Nu har den personen hoppat av. Kvar finns fortfarande en person som är firmatecknare men som inte avgett något kunskapsprov.

– Då kan man ju säga att kunskaperna inte finns kvar i företaget. När vi fick vetskap om ägarförändringen så startade jag en utredning och den är nu skickad till politikerna som ska ta del av den och komma med ett beslut på nästa sammanträde, på tisdag i nästa vecka, säger Leif Andersson på tillståndsenheten.

– Vi har kommunicerat med ägaren på Molly bar och vi väntar på att han ska avlägga ett kunskapsprov. Men han har inte hört av sig.

När det gäller Cadillac bar så handlar det om skatteskulder, återkallad f-skattsedel, icke fulltalig styrelse samt att redovisad försäljning och inköp har oklara differenser.

Företaget har runt en kvarts miljon i skulder till kronofogden.

— Vi har gjort en utredning och ställt frågor till ägaren men inte fått några svar. Kan han inte komma med en bra förklaring så föreslår vi ett återkallande av serveringstillståndet, säger Leif Andersson.

Mer läsning

Annons