Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare fick tycka till om Järntorget

Kommunen har bjudit in alla krögare runt Järntorget för att diskutera hur en lösning ska se ut rent praktiskt med en paviljong för uteservering på torget.

Annons

På fredagen förra veckan träffade politiker krögare runt Järntorget för att diskutera situationen med dem.

– Det var uppenbart att det har bytts ägare på många av restaurangerna. De som varit med från början säger att det här har vi pratat mycket om, säger Björn Sundin

Han påpekar att lösningen med en fast paviljong, som kommunen bygger och hyr ur till krögare, är den enda lösningen om det ska serveras alkohol mer än två månader på torget.

– När det gäller tillfälliga tillstånd anser de att det är ganska klart. Det är en tydlig tolkning att det är två månader som gäller och sedan kan man tycka att det är fånigt, men lagen är lagen, säger Björn Sundin.

Är det fånigt?

– Jag tycker att det finns en del att göra med alkohollagstiftningen generellt sett, men som kommunpolitiker har jag bara tillämpat de lagar som gäller, säger han.

Vem ska ha alkoholtillståndet på Järntorget?

– Det kommer vi få lösa efter hand. Vi kommer att bjuda in till möte om några veckor för att diskutera med krögarna. Då har vi också bjudit in City Örebro, som har lovat att vara med i den här processen, säger Björn Sundin.

Mer läsning

Annons