Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogarna där det representeras mest

Kostnaderna för representationen i Örebro kommun har ökat den senaste tiden. Men vad finns egentligen bakom siffran 9,5 miljoner för den sammanlagda representationen för 2009?

Annons

Klart är att all representation har ökat, såväl internt som extern. Och en hel del handlar om fika, mat och dryck samt konferenser när det gäller den interna representationen inom Örebro kommun.

När det gäller mat förekommer många av Örebros kända krogar med bland verifikationerna från 2009. Svalan, Amuse, Wobbler och Hjalmars Nöjeskrog har varit besökt många gånger men flitigast besökt har 4:e våningen på Behrn arena varit.

Hela 71 verifikationer kommer från restaurang 4:e våningen där en lunch kostar 125 kronor. Men då ingår också utsikt och miljö som ägarna själva uttrycker det på sin hemsida. Den totala kostnaden för besöken på 4:e våningen var 126 977 kronor och 60 öre – bara under 2009.

Försiktighet ska iakttas

I kommunens representationspolicy finns en mening som lyder enligt följande: ”Försiktighet bör också iakttas beträffande ofta återkommande representation mot en och samma person eller grupp av personer”. På ren svenska – se till så att en person inte får ovanligt mycket representation jämför med någon annan.

Om det innefattar ofta förekommande representation mot ett enskilt företag är oklart. Men Ingemar Karlsson, ordförande i stadsrevisionen i Örebro kommun, menar att det bör vara så.

– Det måste väl gälla företag också. Jag vet inte exakt, men det utgår jag ifrån.

Så du menar att ett företag enligt policyn inte bör besökas för ofta i representationsändamål?– Ja det måste vara samma principer som för privatpersoner, absolut.

387 verifikationer har kort och gott fått namnet ”Fika” följt av datum och beställare. Kontrollerar man på ordet ”kaffekostnader” hittar man 349 verifikationer. Den sammanlagda kostnaden för detta är cirka 330 000 kronor. Lägg därtill fakturor från konditori som Bageri Bullvivan, Fröken Brogrens och flera andra i Örebro så skenar kostnaden iväg till långt över en halv miljon. Och detta är en bara en del av allt som rör fika och kaffe.

Kostnader för hotellvistelser är en annan tung utgift. Bara på Scandic Hotels har kommunen lagt 347 524 kronor för intern representation.

Mer läsning

Annons