Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: "Det var i alla fall inte mitt fel"

- Jag tog i alla fall mitt ansvar så skyll inte på mig... Roger smuttade på sin öl och såg surt på samlingen runt bordet.

Annons

Stämningen hade gått över i irritation och anklagelser. En lång process hade kollapsat i sista stund. En affär hade gått i stöpet efter att ett fientligt företag brutit sig in och tagit över ruljansen.

- Hur f-n kan du säga det Roger. Sten från All-Konsult va arg.

- Du körde ju ditt eget race på slutet och struntade totalt i oss. Vi har tagit vårt ansvar och hela tiden sagt att vi ville gå vidare som förut. Ansvarsfullt och ekonomiskt tryggt. Det är ditt och dina partners ansvar att det blev som det blev. Du valde att vända dig bort. Vi stod beredda att ta ansvar.

Roger blev högröd i ansiktet. Såg ut över slottet utanför punschverandan på hotellet. Vintermörkret var kompakt. Stans invånare var på väg hem från sina jobb i jackor lika svarta som ån nedanför. Lysen från cykelbolaget pk glimtade till då och då. Ljus i mörkret som i ett annat land, en annan dag, skulle kunna ha tagits som goda tecken.

Roger skruvade på sig. Tog en klunk öl och fräste.

- Från första stund har jag sagt att jag och mina samarbetspartners kommer ta fullt ansvar för det svåra läget och det har vi gjort. Ni är ansvarslösa och får stå där med skammen när våra företag faller samman. Min hand, ja vår hand, har varit utsträckt hela tiden men ni har vägrat att ta ert ansvar. Ni är ansvariga för att de fientliga tagit över agendan. Ni går in i framtiden med ondskan. Ni har valt sida och det ansvaret får ni stå för.

Anna satt bredvid och läste kvällstidningarna. Krönikörerna i den ena skrev om ett historiskt svek och total ansvarslöshet av Sten och hans gelikar. Ett hånflinande skadeglatt gäng utan ansvar. Den andra tidningen skrev om ett svagt ansvarslöst ledarskap och ett historiskt fiasko. Ansvarslösa lögnare som hoppar i den säng som för närvarande är varm men tar inget ansvar när kylan sipprar in under täcket.

My hade sin mobil i handen och följde de sociala medierna. Skyttegravarna var uppgrävda. Ansvarsbomber kastades åt alla håll. Lögner. Hat och hån. Slagord. Ta ert ansvar! Ert! Ansvar! En hund pinkade på en löpsedel vid 7-Eleven. Regnet föll.

Roger drog i sig sin sista skvätt öl och gick ut i mörkret. Han muttrade:

- Det var i alla fall inte mitt fel...

Listan

1, Höga hus:

Aspholmen Fastigheter vill bygga högt i stan. Herr Behrn överklagar? Själv uppmuntrar jag varje förslag att bygga högt i Örebro. Stan ska synas redan från Närkeslätten.

2, Örnsro:

Läste i veckan om planerna med upprustning av Örnsro och Svartån. Låter strålande. Området runt hängbron har alltid varit en favoritplats i mitt Örebro.

3, Rudbeckstunneln:

För övrigt kräver jag fortfarande farthinder i Rudbeckstunneln. Det kommer jag göra även nästa vecka. Å vi blir fler och fler.

Mer läsning

Annons