Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Glöm aldrig Talangens betydelse

Det luktar koskit på scenen.
Det var de första raderna i NA:s artikel när jag för första gången stod på Brunnsparkens stora scen. Jag vet inte hur många gånger som jag tänkt tillbaka på just det ögonblicket.

Annons
Martin Stenmarck.

Då var jag med i bandet Lorien, och vi tog oss tyvärr inte vidare till final. Det var Karlskogabandet Avalon (om jag minns rätt) som knep finalplatsen.

Året därpå ställde jag och brorsan upp och då gick det bättre – vi vann Sverigefinalen.

Det är synd att en så stolt musikstad som Örebro kapar av en av stöttepelarna i ungas och äldres musikutveckling! Vi kan stoltsera med en fantastisk klassisk orkester, en musikskola och högskola av rang med duktiga och engagerade lärare och körsång på högsta nivå. Musikprogrammet på gymnasienivå, som jag själv gick på Risbergska, håller också väldigt bra kvalitet.

Ska det kanske starkaste forumet för att uttrycka det man skapat försvinna? Vad händer då? Jo, det börjar gå utför. Min morfar sa något mycket klokt till mig när jag var liten: ”Musik läker sjuka själar, musik enar världen. Glöm aldrig det.”

Det har jag inte glömt!

Talangen är ryggrad, samlingsplats och grogrund för unga engagerande och törstande artister, sångare och musiker. Alla lyssnar på musik. Stora, små, smala, tjocka, korta, långa, gula, vita, svarta, röda, onda, goda, sjuka, friska, ledsna, glada, roliga och tråkiga. Talangen och alla liknande möjligheter att få framföra musik på riktigt behövs mer än någonsin.

Glöm inte det!

Mer läsning

Annons