Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Snart smäller det - vem skrattar då?

Det kom ett inlägg på min facebooksida efter Örebro Race Day:

Annons

”Pelle, polisen hade tydligen satt upp en fartkamera förra veckan i Rudbeckstunneln, nu har dom fått en fartdåre som körde 207km/h på den kameran. Men tydligen så fanns det ingen nummerplåt fram på bilen. Så nu efterlyser de närboende som kanske vet eller sett något i lördags.” Dagen innan satt ett gäng på en uteservering och skrattade hjärtligt åt mig när Caterhamracet kom på tal. Då hade jag sedan flera dagar tillbaka fått tugga i mig en liten kommentar från en NA-kollega om hur ironiskt det var att min fartkamerakampanj fått motsatt effekt nu när det skulle köras rally genom Rudbeckstunneln.

Det är väl så det är när något man propagerar för slår tillbaka. Man får stå ut med att bli lite driftkucku. Dessutom har jag fnissat med lite grann eftersom jag faktiskt har humor även om det kanske inte alltid verkar så. Jo men jag lovar... Är dessutom så ödmjuk att det till och med är okej om folk skrattar åt mig i smyg. Bara ni mår bra så mår jag bra.

Det enda jag är rädd för är att alla de här skratten ska fastna i halsen och kväva glädjen. För det finns ett stort allvar här. Två gånger de senaste månaderna har jag varit på väg att bli överkörd vid övergångsstället utanför pizzeria Kungen. Sista vändan med Molly brukar vara mellan elva och tolv. Det är då BMW-blöjisarna dyker upp, det är då japanaren med sin töntiga vinge dyker upp, det är då mc-lirarna och en och annan Pålsbodavolvo dyker upp. De kör exakt samma sträcka som Marcus Ericsson gjorde under den stora uppvisningsdagen. Över hundra knyck genom tunneln och förbi det röda ljuset där jag knallar över på grönt. Det är av den anledningen som jag börjat lobba för en fartkamera i tunneln. En glädjedödare javisst. Det är ju så kul med de här ljudbangarna och hög fart har alltid varit lockande för människor. Unga som gamla har jag förstått. Det kittlar och tänk va häftigt om någon ser mig...

Jag skriver inte det här som en kränkt vit medelålders heterosexuell man med privilegiet att bo mitt i stan men inte tar konsekvensen av det valet. För mig handlar det inte om ljudet för det får jag ta. Alternativt övertala fastighetsägaren att byta till fönster från detta sekel. Jag skriver det här för att förr eller senare smäller det. Vem skrattar då?

Listan

1, Skiva:

Hello Saferide-The fox, the hunter and Hello Saferide.

Har alltid gillat Annika Norlins skicklighet med text både på svenska och engelska. Intelligent, annorlunda och bra.

2, Spotify:

Luke Kelly-The Best of Luke Kelly.

Medlem i kultbandet The Dubliners och som dog alldeles för tidigt. Här en lång rad av hans bästa låtar. Alla(nästan)är bra.

3, Rudbeckstunneln:

För övrigt kommer jag fortsätta tycka att man borde sätta upp en fartkamera i Rudbeckstunneln. Även nästa vecka.

Mer läsning

Annons