Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossade fönster med baseballträ

Nattens dispyt om bilkörning i Oxhagen slutade med en misstänkt grov misshandel och ett beslagtaget baseballträ.

Annons

Flera polispatruller cirkulerade i bostadsområdet Oxhagen natten mot tisdag. Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen, berättar att de vid midnatt fick in flera samtal om att ett gäng ungdomar drev runt i området och att en ruta till en lägenhet krossats.

- Det fanns uppgifter om olika tillhyggen som baseballträ och yxa vilket gjorde att det blev en så stor polisinsats, säger Tommy Lindh.

En person ska ha påträffats skadad men enligt Ted Esplund, biträdande polisområdeschef i Örebro, ska mannen inte vara allvarligt skadad.

Upprinnelsen till bråket ska ha varit att mannen tillrättavisat några ungdomar. Ted Esplund säger att mannen tidigare under kvällen konfronterat ungdomar som mannen ansåg buskörde i området.

- Det ska ha uppstått en diskussion på en parkering, säger Ted Esplund.

Polisen vet inte säkert att det var just de ungdomarna som sedan sökte upp mannen i hans bostad, krossade rutorna till hans lägenhet och slog honom, men polisen misstänker det starkt.

Nattens händelser har resulterat i förhör och flera polisanmälningar. De misstänkta brott som ska ha begåtts är grov misshandel, försök till grov misshandel och skadegörelse.

Polisen ska också ha beslagtagit ett baseballträ. Ingen person är gripen eller frihetsberövad.

Mer läsning

Annons