Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kubanernas fotbollsturnering lockade många

– Det är klart att jag tar det på allvar. Jag är en ruskigt dålig förlorare. Det sa Gabriel Gourie med ett asgarv när Kubanernas fotbollsturnering spelades under lördagen.

Annons
Bolltrixare. Filip Eidemar, till vänster, var en av runt 200 spelare som gjorde upp om segern i Kubanernas årliga fotbollsturnering. Foto: Oskar Omne.

Just nu pågår Kubanernas fotbollsturnering för fullt i Brickebacken. Det har blivit något av en tradition att Örebro sportklubbs supporterklubb Kubanerna anordnar en fotbollsturnering. Och även om det är en turnering för amatörer som kanske mer tittar på fotboll än spelar så är det många som tar det på allvar. Fast med ett leende på läpparna.

– Ja, vi har ju inte åkt hit till Brickebackens idrottsplats för att komma sista, fortsatte Gabriel med ett stort skratt efter första matchen som hans lag Los Elegantos vann.

Men att arrangera en sån här tävling med 200 deltagare kräver sin planering.

– Det är ju förstås en hel del jobb som behöver göras innan, berättade Konrad Sööder, i supporterklubben. Det ska grillas, fixas dricka ljudanläggningar, spelscheman och mycket annat. Men vi är många som har hjälpts åt och efter sju år börjar vi få rutin.

Huvudskälet till fotbollsturneringen är att öka intresset för ÖSK och att locka fler människor att bli medlemmar i Kubanerna.

– Det är ju fortfarande mest män som är medlemmar, men vi skulle vilja se mycket fler kvinnor i klubben.

Mer läsning

Annons