Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalad för bidragsbrott

En Örebrokvinna i 30-årsåldern misstänks för bedrägerier och bidragsbrott mot Försäkringskassan. Hon anklagas för att ha lämnat osanna uppgifter och på så sätt fått ut bostadstillägg som hon inte var berättigad till.

Annons

Totalt rör det sig om närmare 140 000 kronor. Kvinnan åtalas nu vid Örebro tingsrätt.

I kontakterna med Försäkringskassan ska hon ha uppgett att hon är ensamstående. Men enligt utredningen har hon varit sambo under hela den tid tillägget betalats ut.

I första omgången, under ett och ett halvt år, har hon enligt åtalet fått ut drygt 65 000 kronor. I en andra omgång, under drygt ett och ett halvt år, ska hon ha fått ut 72 000 kronor. Även i det fallet genom att uppge att hon var ensamstående trots att hon var sambo.

Då första periodens utbetalningar var klara fortsatte ytterligare utbetalningar efter ny ansökan från kvinnan. Men så småningom gjorde en kontroll att misstankarna riktades mot henne och hon polisanmäldes.

Under polisutredningen har förhör hållits med en person som berättat om kvinnans familjeförhållanden. Åklagaren kommer vid rättegången att begära förhör med vittnet. Förhöret är till för att bevisa att den åtalade inte bott ensam utan varit sambo hela den tid åtalet avser.

Förhör hålls också med kvinnan.

Mer läsning

Annons