Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalas för hämnd mot ex-pojkvän

En 18-årig man rånades och misshandlades på gångbron mellan Baronbackarna och Vivalla den 16 december i år. Nu har 18-åringens före detta flickvän tillsammans med två män åtalats för inblandning i rånet.

Annons

De båda männen, 22 och 23 år gamla, är åtalade för rån. Den 21-åriga kvinnan är åtalad för medhjälp till rån. Kvinnan nekade till en början att hon hade något med rånet att göra. Men efter att ha suttit häktad i fyra dagar erkände hon plötsligt medhjälp till misshandel.

Kvinnan påstår att den rånade 18-åringen behandlade henne illa när de var tillsammans. På en fest tillsammans med de nu medåtalade männen väcktes tanken om hämnd. Kvinnan skickade ett sms till ex-pojkvännen om att de skulle träffas.

Männen nekarNär 18-åringen kom till platsen misshandlades och rånades han på sin mobiltelefon av två män. Rånarna följde sedan med 18-åringen hem där de tvingade av honom kontanter.

De båda åtalade männen som påstås ha utfört själva rånet nekar till anklagelserna.

Den 22-åriga mannen står även åtalad för övergrepp i rättssak. Mannen skall enligt åtalet ha ringt 18-åringens bror och med hot försökt få honom att inte prata med polisen.

Bevisningen mot de åtalade består av rättsintyg och fotografier på den skadade 18-åringen. I bevisningen ingår också förhör med vittnen, samt sms och samtalslistor från de inblandades mobiltelefoner.

Mer läsning

Annons