Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna dödade man efter shoppinggräl 

(NY VERSION 12:41) Den 35-åriga kvinna som stod åtalad för att ha mördat sin make har nu dömts till fängelse.
Tingsrätten ansåg inte att kvinnans avsikt var att döda maken och dömde henne för vållande till annans död.

Annons

Det var i slutet av juni som ett bråk om nyinköpta kläder uppstod mellan makarna.

Kvinnan har berättat att maken var arg för klädköpet och bråket ledde till att hon tog en kniv för att skära sönder kläderna.

35-åringen uppgav att hon i samband med bråket slängt kniven på golvet och gått ut ur lägenheten. Kvinnans dotter ska då har ropat efter henne och sagt att mannen skulle ta sitt liv. Kvinnan struntade i ropen och fortsatte gå mot parkeringen, då kom mannen ut från lägenheten med ett knivsår i bröstet.

Hon vände mot honom och då ska maken ha sagt ”nu dör jag”. 35-åringen hävdade i rätten att hon skurit i mannens kläder i samband med bråket men inte skadat honom. Maken ska dessutom, enligt 35-åringen, ha varit oskadd när hon lämnade lägenheten.

Läkaren som obducerat den döde mannen vittnade i tingsrätten och enligt honom var det osannolikt att mannen orsakat skadan själv. Dessutom var mannen, enligt rätten, inte självmordsbenägen.

Dottern som var kvar i lägenheten saknade motiv till att skada mannen och det faktum att 35-åringen hållit i en kniv i samband med bråket talade för att det var frun som knivskurit maken.

Åklagaren hade yrkat på att kvinnan skulle dömas till 14 års fängelse för mord. Tingsrätten ansåg inte att kvinnan hade för avsikt att döda maken och dömde henne till 2,5 års fängelse för vållande till annans död, grovt brott, samt grov misshandel.

35-åringen ska även betalat totalt 150 000 kronor i skadestånd till makens anhöriga.

Mer läsning

Annons