Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna dömd för bedrägeri efter bluff med barnkläder

Örebro tingsrätt tror inte på förklaringen om att någon annat sålt varor i en Örebrokvinnas namn. Hon döms för bedrägeri mot flera personer genom att ha gått ut på internet med erbjudanden om barnkläder till försäljning, utan att något levererats.

Annons

Intresserade köpare runt om i landet hörde av sig och betalade i förskott. Inga varor levererades, utom i ett fall då mottagaren beskriver jackan som begagnat skräp utan värde.

Besvärlig situationVid rättegången i Örebro tingsrätt nekade kvinnan och hävdade att en väninna annonserat ut varorna men att pengar skulle sättas in på den åtalades konto. Hon säger att allt var till för att hon skulle få hjälp i en besvärlig ekonomisk situation och att hon trodde att bra kläder levererats.

Inför domstolen uppgav hon ett namn på väninnan och beskrev hennes familj och var hon bott. Väninnan ska sedan ha flyttat utomlands utan att gå att nå.

Orimlig förklaringEnligt tingsrätten har uppgifterna kontrollerats av polisen och stämmer inte på något sätt. Några av köparna vittnade vid rättegången om sina kontakter med säljaren. Förhören var en del i åklagarens bevisning för att styrka att det är den åtalade kvinnan som stod bakom annonseringen på internet.Hennes förklaring anses helt orimlig och domstolen lämnar den helt utan avseende.

Höll fast vid sin versionTio personer beställde varor och betalade in pengar. Annonseringen pågick ett halvår.

Kvinnan höll under rättegången fast vid sin version om att det inte är hon som annonserat och att väninnan också använt hennes mejladresser utan tillåtelse

Mer läsning

Annons