Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna fast på toalett en timme 

En kvinna med behov av hemvården trillade på toaletten och blev hängande över toalettstolen. Trots att hon larmade tog det en timma innan hjälp anlände.

Annons

Det var på kvällen den 16 augusti i år som kvinnan gick på toaletten och trillade. Hon blev hängande över toalettstolen och kunde inte ta sig loss själv.

Kvinnan lyckades ändå larma larmcentralen. Trots det tog en timma innan personal anlände, och hon kunde hjälpas loss. Händelsen är nu lex-Sarah-anmäld.

– Det var den

mänskliga faktorn. Den ena patrullen trodde att den andra skulle gör det. Men det är ett misslyckande. Varje sådan grej är ett misslyckande. Även om vi gör 6 000 besök om dagen, så felar vi ibland, säger Tommy Henningsson, förvaltningschef.

Hur gick det med kvinnan?

– Min bild är att det gick bra ändå. Det blev ingen skada. Men det är olyckligt att det händer, säger Tommy Henningsson.

Händelsen med kvinnan kommer nu rutinmässigt att utredas av ett oberoende team.

– Vi utreder alla anmälningar. Vi kommer redovisa vad det berodde på och vilka åtgärder man måste vidta för att komma åt problemet. Sedan gör vi en bedömning om det är ett missförhållanden eller ett allvarligt missförhållande, säger Tommy Henningsson.

Mer läsning

Annons