Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna högg med sax på fest

En kvinna i 30-årsåldern döms nu till fängelse för att ha huggit en man i bröstet.

Annons

Saxhuggen träffade i bröstet och orsakade två sår. Hon nekar och säger att om det blev en skada har det i så fall skett då hon angreps av en man och den här personen skulle gå emellan. Den dömda beskriver det som en ren olyckshändelse utan någon som helst avsikt.

Händelsen inträffade under en fest i Örebro.

Kvinnan uppgav vid rättegången att hon i samband med festen hämtade en sax för att skydda sig själv. Men vittnen har lämnat andra uppgifter om händelseförloppet.

"Aktiv handling"Örebro tingsrätt anser att det finns stöd för åtalet och att det inte handlar om någon olyckshändelse. Domstolen konstaterar att hon högg mannen i bröstet och att det var en aktiv handling från hennes sida. Rätten anser heller inte att det finns några omständigheter som friar henne från ansvar. Mannen berättade vid rättegången att han hade ont lång tid efter hugget och att händelsen varit mycket psykiskt påfrestande.

Tingsrätten har kommit fram till att annat straff än fängelse inte kan bli aktuellt och dömer till ett halvårigt fängelsestraff, samt ett skadestånd på 2 000 kronor.

Mer läsning

Annons