Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna kidnappades och pressades på pengar

Två män har åtalats misstänkta för inblandning i en utpressningshärva.En kvinna kidnappades och hölls inlåst samtidigt som hon misshandlades av männen under flera timmar.

Annons

Det var i början av december som två män, 58 och 25 år gamla, pressade en man på pengar som de ansåg han var skyldig dem. Om han inte betalade 60 000 kronor skulle hans dotter råka illa ut.

Männen sökte upp dottern sent på kvällen och körde henne till en frisersalong i Örebro. Sedan pressades hon på pengarna. Om kvinnan inte betalade skulle de skära öronen av henne, uppgav männen.

Under åtta timmars tid hölls kvinnan inlåst samtidigt som männen misshandlade henne genom flera slag och sparkar mot kropp och ansikte.

Men några pengar hann aldrig betalas ut. Männen greps på platsen och åtalas nu misstänkta för försök till utpressning och olaga frihetsberövande.

I åklagarens bevisning finns bland annat avlyssnade telefonsamtal som ska styrka att 58-åringen och 25-åringen haft för avsikt att kidnappa kvinnan och sedan pressa henne på pengar. 58-åringen är skriven i Örebro medan 25-åringen är folkbokförd på en ort i Västergötland.

25-åringen är tidigare dömd för bland annat misshandel och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons