Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna misshandlade sindotter - döms av tingsrätten

En Örebrokvinna har dömts för att ha misshandlat sin dotter.

Annons

Hon döms till villkorlig dom och 50 dagsböter samt ett skadestånd till flickan på 5 000 kronor.

Kvinnan hade åtalats för grov fridskränkning genom mycket mera omfattande, och långvarig, misshandel än Örebro tingsrätt dömer för.

Domstolen anser att det saknas bevis för att hon skulle ha misshandlat vid så många tillfällen. Enligt åtalet pågick fridskränkningen varje vecka mellan dottern var 7 och 9 år.

Mamman har sagt att hon vid något tillfälle ”daskat till dottern utanpå kläderna” men nekat till det hon i övrigt åtalades för.

Ledande frågorVid rättegången uppgav kvinnan att det hon erkänt skett då dottern inte gjort som hon sagt till henne att göra.

Ett vittne berättade att hon sett något hon uppfattade som en dask, ett annat vittne uppgav att han sett kvinnan slå en kraftig smäll mot baken på flickan.

Tingsrätten anser att polisförhöret innehållit ett stort antal frågor som handlat om annat och att de ledande frågorna varit många. Rätten ser också oklarheter i vittnenas uppgifter.

Därmed läggs den åtalades berättelse till grund för bedömningen. Hon döms för misshandel vid två tillfällen istället för den grova fridskränkning åklagaren åtalat för.

Mer läsning

Annons