Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna tvingades till kränkande sex

En kvinna har under lång tid utsatts för våld och kränkande behandling av sin sambo. Händelser som i november kulminerade i en grov gruppvåldtäkt som iscensattes av sambon och en bekant till honom.

Annons

En 40-årig örebroare, tidigare sambo med den aktuella kvinnan och en man i 50-års åldern hemmahörande i Stockholmstrakten åtalades dagen före julafton vid Örebro tingsrätt för grov kvinnofridskränkning, grov våldtäkt, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

Enligt åtalet har kvinnan under en längre tid misshandlats, hotats och kränkts av sin sambo. Hon har även utsatts för olaga frihetsberövande genom att tvingats in i ett rum hon inte kunnat lämna.

Kvinnan har även hindrats att gå på toaletten. ”Gärningar som var och en har utgjort ett led i upprepade kränkningar av målsägandens integritet och gärningarna har varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla”, skriver åklagare Eva Grandestedt Kinell i åtalet.

För att skrämma kvinnan till underkastelse har sambon vid upprepade tillfällen hotat ta livet av henne och även hennes föräldrar.

Vid ett tillfälle har han hällt brasgelé över kvinnan och sedan stått nära henne med en tändare och hotat att tända på. Vid ett annat tillfälle har han hotat att kasta in en brandbomb när hon sover.

En natt i november tvingades kvinnan ta narkotika och utsattes sedan för upprepade våldtäkter växelvis av sambon och en manlig kamrat till honom. Med ögonbindel och bundna händer tvingades kvinnan till olika sexuella kränkningar som åklagaren jämför med samlag.

De båda männen som sitter häktade sedan ungefär en månad, nekar till brotten.

Mer läsning

Annons