Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna utsatt för mordförsök på Väster

(UPPDATERAD 08.48) En man har gripits misstänkt för mordförsök på en kvinna i en lägenhet på Väster. Kvinnan fördes till USÖ med flera knivhugg på överkroppen.

Annons
Arkivfoto

Klockan var 22:47 på tisdagskvällen när polisen kallades till en adress på Väster i Örebro. Där hade en 25-årig kvinna knivhuggits inför flera vittnen.

- Hon har blivit huggen fem-sex gånger på överkroppen, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Det är oklart hur allvarliga kvinnans skador är, men hon var kontaktbar när polisen kom till platsen.

Offret ska enligt polisen ha varit på besök i lägenheten när den misstänkte gärningsmannen, en 21-åring, dök upp. Mannen ska ha trängt sig in i lägenheten och därefter hoppat på kvinnan och börjat hugga henne. När sedan lägenhetsinnehavaren gav sig till känna avbröt gärningsmannen attacken och lämnade lägenheten.

Den misstänkte greps en stund senare i samband med att polisen ryckte ut på ett annat ärende där någon krossat en glasruta till ett trapphus på en annan Västeradress. Den gripne misstänks även för det brottet.

Polisen har beslagtagit en kniv. Den tekniska undersökningen får utvisa om det är brottsverktyget. Den misstänkte ska förhöras när han nyktrat till.

- Utredningsmässigt ligger vi bra till, säger Johan Wallenius.

Den gripne är känd sedan tidigare för diverse småbrottslighet. Han är hemmahörande i länet medan offret är bosatt i Örebro.

Vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen hade den misstänkte ännu inte förhörts eller fått en försvarare. 

- Vi kommer att genomföra teknisk undersökning av brottsplatsen och förhör av ett flertal vittnen, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Mer läsning

Annons